Cream Alginate to najnowszy alginat w ofercie Cavex charakteryzujący się niezwykłą łatwością w mieszaniu oraz gładką i kremową konsystencją.
Dzięki połączeniu wysokiej dokładności odwzorowania na poziomie 5 μm, wytrzymałości na rozerwanie i doskonałej elastyczności, wyciski wykonane tą masą mogą być porównywalne do jakości, którą dają masy A-silikonowe.
Cream Alginate jest dostępny w dwóch wariantach czasu wiązania: Normal Set (90 sekund) i Fast Set (60 sekund).
Opakowania:
1 x 500 g
Kategoria: | Alginaty |
---|
Właściwości:
- Najwyższa wśród alginatów dokładność odwzorowania na poziomie 5µm.
- Dostępność w wersji szybkowiążącej (Fast Set) -1 min. oraz standardowej (Normal Set) - 1,5 min.
- Posiada atrakcyjne połączenie fioletowego koloru i smaku gumy balonowej.
- Wyjątkowa łatwość mieszania.
- Szybka absorpcja wody.
- Wysoka elastyczność.
- Wysoka wytrzymałość na rozerwanie.
- Gładka, kremowa konsystencja.
- Formuła niepylącego proszku.
- Przyjemny smak i kolor.
- 5-letnia data ważności.
- Możliwość skanowania wycisku.
- Odpowiedni zarówno dla ogólnej praktyki stomatologicznej jak i dla ortodontów.
Cream Alginate NS (Normal Set), FS (Fast Set) - parametry:
Dozowanie:
- Wymieszać proszek, aby go dobrze spulchnić.
- Wyciągnąć z pojemnika lekkim, szybkim ruchem, nie ściska proszku w dozowniku.
- Wymieszać wodę (w temperaturze pokojowej) i proszek w kubku do mieszania.
Dla częściowego wycisku - 1 miarka + 1/3 zlewki wody
Dla pełnego wycisku - 2 miarki + 2/3 zlewki wody
Dla bardzo dużego wycisku - 3 miarki + pełna zlewka wody
Dla sztywnego alginatu - 3 miarki + woda (wysoki poziom lepkości)
- Idealny stosunek mieszania: 21,2 g = 3 miarki: 46 ml = 1 pełna zlewka.
- Można sprawić, że mieszanina będzie rzadsza lub gęstsza, dodając odpowiednio więcej lub mniej wody.
2021 Top Award - Alginate - Cavex Cream Alginate
Cavex Cream Alginate
Cavex Cream vs. Zhermack - Water Absorption
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą publikować posty. Proszę zaloguj się lub zarejestruj.